Maisto netoleravimo tyrimas 108 IgG

220.00 

Euroline-food maisto netoleravimo 108 IgG tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas susideda iš 2 juostelių, kurios yra padengtos 108 skirtingais maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Tyrimas padeda nustatyti ir iš mitybos pašalinti nepageidaujamas reakcijas į maistą sukeliančius produktus.

 

*Kraujo paėmimo mokestis neįskaičiuotas.

Įmokos skaičiavimo paaiškinimas

Pavyzdžiui, kai įgyjamos prekės kaina ir sutartis sudaroma , o - , - , - , - , - , - (draudimas netaikomas jei kaštai lygūs 0,00 %), - , - . Skolinantis kitokią nei sumą arba pasirinkus kitokį nei sutarties terminą, nurodyti dydžiai gali skirtis.
 
 
 
 
 
 
 
 
Terminas, mėn.:
24
#
/
Pavyzdžiui, kai įgyjamos prekės kaina ir sutartis sudaroma , o - , - , - , - , - , - (draudimas netaikomas jei kaštai lygūs 0,00 %), - , - .Skolinantis kitokią nei sumą arba pasirinkus kitokį nei sutarties terminą, nurodyti dydžiai gali skirtis.
Produkto kodas: 3731 Kategorija: Tyrimo ID: 4921

Aprašymas

Euroline-food maisto netoleravimo tyrimas 108 IgG – tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo tyrimass susideda iš 2 juostelių, kurios yra padengtos 108 skirtingais maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Paimtas kraujo mėginys yra paskirstomas ant juostelių ir automatinis analizatorius analizuoja bei vertina duomenis.

Nepageidaujamos reakcijos į maisto produktus gali kilti dėl kelių priežasčių:
1. Alerginės reakcijos – organizmas gamina IgE antikūnus. Alergiškiems žmonėms svarbu žinoti, kad šiuo tyrimu nenustatomos greitosios alerginės reakcijos (pasireiškia staiga, per pirmas valandas po produkto suvartojimo), susijusios su IgE gamyba. Todėl, jei Jūs žinote kurie produktai Jums sukelia ūmią alergiją, turite jų vengti, nors maisto netoleravimo tyrimas ir neparodė šių produktų.
2. Maisto netoleravimas – organizmas gamina IgG antikūnus. Maisto netoleravimo tyrimas nustato specifinius antikūnius IgG, susijusius su maistu ar jo priedais, kurie dalyvauja imuninės reakcijose, „palaiko“ uždegimą ir daro įtaką lėtiniams negalavimams. Euroline-food maisto netoleravimo testu nustatomi šie antikūnai.
3. Maisto netoleravimas dėl fermentų trūkumo, genetinių ligų ar tam tikrų farmakologinių medžiagų (glutamatas, sulfitai, vazoaktyvūs aminai, dažikliai, konservantai, skonio stiprikliai), pavyzdžiui, laktozės netoleravimas, histamino netoleravimas ar gliuteno netoleravimas (celiakija).

Maisto netoleravimo simptomai būna įvairūs ir nespecifiniai. Dažniausiai pasitaikantys yra šie:

– Astma;
– Sloga (rinitas);
– Kosulys;
– Pilvo skausmas;
– Viduriavimas arba vidurių užkietėjimas;
– Egzema, bėrimai, spuogai;
– Galvos skausmas, migrena;
– Hiperaktyvumas (ADS);
– Dažnas širdies plakimas;
– Sąnarių ar raumenų skausmas;
– Lėtinis nuovargis;
– Nemiga.

Dažnu atveju, organizmas į „svetimkūnį“, t. y. netoleruojamą maistą, pradeda reaguoti praėjus kelioms valandoms ar net dienoms nuo produkto suvartojimo. Organizmo gaminami IgG antikūnai jungiasi prie antigenų ir formuoja imuninius kompleksus, kurie nusėda audiniuose ir sukelia lėtinių uždegimų židinius. Uždegimui stiprėjant, pradeda ryškėti simptomai. Nepageidaujamas reakcijas į maistą galima sumažinti tik pašalinus netinkamus produktus iš mitybos.

Tyrimo rezultatai siunčiami elektroniniu ar paprastu paštu. Maisto netoleravimo testas, kaina nurodyta svetainėje. Maisto netoleravimo testas ir jo rezultatai pateikiami dviem būdais:

1. Suskirstyti pagal maisto kategoriją:

Mėsa:Grūdai:Vaisiai:
JautienaMiežiaiKiviai
VištienaGliadinas/glitimasCitrinos
AvienaAvižosNektarinai
KiaulienaRugiaiApelsinai
KalakutienaSpeltaAnanasas
Pieno produktai:KviečiaiArbūzas
Karvės pienasGrikiaiKriaušės
Ožkos sūrisSėmenysSlyvos
Ožkos pienasKukurūzaiGreipfrutai
Avies pienasSorosPersikai
Avies sūrisRyžiaiDatulės
JogurtasDaržovės:Obuoliai
Kiaušiniai:BaklažanasAbrikosai
Kiaušinio trynysBurokėliaiBananai
Kiaušinio baltymasPaprikaUogos:
Pupelės:BrokoliaiVyšnios
Šparaginės pupelėsMorkosVynuogės (žaliosios/mėlynosios)
ŽirneliaiSalierasBraškės
Sojos pupelėsAgurkasŽuvis:
LęšiaiPoraiLašiša
Baltosios pupelėsAlyvuogėsTunas
Prieskoniai:SvogūnaiKardžuvė
Čili pipirasBulvėsUpėtakis
KrienaiRaudonieji kopūstaiMenkė
BazilikasPomidoraiAnčiuviai
Pipirai (juodieji/baltieji)RopėJūrų liežuvis
CinamonasCukinijaJūrų gėryb.:
ČesnakasArtišokaiGėlavandenis vėžys
Garstyčių sėklosSmidraiMoliuskai
MuškatasŠpinataiKrevetės
RaudonėlisSalota
PetražolėSultenė
PipirmėtėRiešutai:
Aguonų sėklosMigdolai
RozmarinasAnakardžio riešutai
ČiobrelisKakavos pupelės
VanilėLazdyno riešutai
SezamasŽemės riešutai
Saulėgrąžų sėklosPistacijos
MedusGraikinis riešutas
KavaKokosas
Juodoji arbataGrybai:
Alaus mielėsGrybų mišinys 1: gluosninė kreivabudė, pievagrybiai, Shiitake grybai, voveraitės
Kepimo mielėsGrybų mišinys 2: rudakepuris aksombaravykis, baravykas

2. Suskirstyti pagal imuninės reakcijos atsaką. Reakcijos skirstomos į 5 klases (nuo 0 iki 4):

Klasė 0 – neigiamas, specifinių antikūnų neaptikta. Koncentracija 0 < IgG ? 7.5.
Klasė 1 – silpnas, antikūnų randama, bet jie normos ribose. Koncentracija 7.5 < IgG ? 12.5.
Klasė 2 – padidėjęs, galimai padidėjęs jautrumas. Koncentracija 12.5 < IgG ? 20
Klasė 3 – teigiamas, padidėjęs jautrumas, tikėtinas maisto netoleravimas. Koncentracija 20 < IgG ?50.
Klasė 4 – stipriai teigiamas, labai didelis antikūnų kiekis, beveik visuomet susijęs su padidėjusiu jautrumu ir pasireiškia maisto netoleravimu. Koncentracija > 50.

Tyrimų rezultatai gali būti naudojami mitybos koregavimui, bet ne kaip diagnostiniai – antikūnų aptikimas gali būti siejamas su tam tikrais simptomais, tačiau ligos ar organizmo būklės sutrikimo neparodo. Tyrimų rezultatus rekomenduojame aptarti su mitybos specialistu ar kitu kvalifikuotu asmeniu.


GYDYTOJO KOMENTARAS

Pagrindinė priežastis, dėl kurios žmogus neretai jaučiasi blogai, tačiau atlikus įprastinius tyrimus, savijautos pablogėjimo priežasties nepavyksta rasti, yra maisto netoleravimas. Žmonės yra linkę klaidingai manyti, kad šis tyrimas yra tiesiog dar vienas tyrimas, skirtas nustatyti alergiją maistui, tačiau šio sveikatos sutrikimo veikimo mechanizmas yra skirtingas, nei alergijos.

Šiuolaikinis žmogus, kuris gyvena itin greitu gyvenimo ritmu, susiduria su daugybe sunkumų kiekvieną dieną: darbo sąlygojamas stresas, dideli naujos informacijos krūviai, nereguliari mityba, kurią dažniausiai sudaro greitai paruošiamas maistas, įvairių medikamentų vartojimas, taip pat įvairūs gazuoti gėrimai, kurie yra pagrindinė virškinimo sistemos sutrikimų priežastis. Virškinimo sistemą sudaro ne tik skrandis, bet ir žarnynas, kuriame ir vyksta visas maisto medžiagų bei skysčių įsisavinimas. Visi aukščiau minėti dirgikliai, bei tam tikros ligos, kaip Celiakija, Krono liga, opinis kolitas ir kt., laikui bėgant pažeidžia žarnyno sienelių gleivinę, todėl ji tampa daug pralaidesnė. Tada didesnis nesuvirškintų medžiagų kiekis patenka į kraujotaką. Į šį nesuvirškintą maistą mūsų organizmas reaguoja kaip į ligos sukėlėją, todėl imunoglobulino G (IgG) klasės antikūnai jungiasi su šiomis medžiagomis ir sudaro kompleksus. Kai imuninė sistema yra sveika, šie kompleksai pašalinami iš organizmo. Jeigu nesuvirškintų medžiagų kiekis, esantis kraujyje, nesumažėja, imuninė sistema nuolatos kariauja su jais, ir galiausiai pradeda silpti. Ji nebegali kovoti su šiais kompleksais, ir jie ima kauptis tam tikruose audiniuose, ten sukeldami lėtinius uždegimus. Tik vykstant šiems procesams, pradedame jausti pirmuosius maisto netoleravimo simptomus, kurie gali daryti įtaką kelioms organizmo sistemoms:

– Virškinamasis traktas: pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas arba viduriavimas;
– Oda: aknė, egzema, bėrimas, niežėjimas;
– Judėjimo sistema: raumenų spazmai, sąnarių skausmai, artritas;
– Nervų sistema: lėtinis nuovargis, nerimas, galvos skausmas.

Esant alergijai tam tikram maisto produktui, simptomai išryškėja greitai – per kelias minutes ar valandas. To priežastis – alergijos atveju su kraujotakoje esančiais kompleksais kovoja IgE antikūnai, kurie sukelia ūmią organizmo reakciją, todėl šis veikimo mechanizmas palengvina alergijos maistui diagnozavimą.

Norint diagnozuoti maisto netoleravimą, rekomenduojama atlikti specialų Vokietijos gamintojo EUROIMMUN kraujo tyrimą EUROLINE FOOD 108 IgG.

Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijos valdybos pirmininkė,
„Antėja laboratorija“ laboratorinės medicinos gydytoja Eglė Marciuškienė.

egle_marciuskiene