Maisto netoleravimo testas 108 IgG

Alergijos tyrimai

Kaina: 220.00 

Euroline-food maisto netoleravimo 108 IgG – tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo testas susideda iš 2 juostelių, kurios yra padengtos 108 skirtingais maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Tyrimas padeda nustatyti ir iš mitybos pašalinti nepageidaujamas reakcijas į maistą keliančius produktus.

Produkto kodas: 3731 Kategorija: Tyrimo ID: 4921

Produkto aprašymas

Euroline-food maisto netoleravimo testas 108 IgG – tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo testas susideda iš 2 juostelių, kurios yra padengtos 108 skirtingais maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Paimtas kraujo mėginys yra paskirstomas ant juostelių ir automatinis analizatorius analizuoja bei vertina duomenis.

Nepageidaujamos reakcijos į maisto produktus gali kilti dėl kelių priežasčių:
1. Alerginės reakcijos – organizmas gamina IgE antikūnus. Alergiškiems žmonėms svarbu žinoti, kad šiuo tyrimu nenustatomos greitosios alerginės reakcijos (pasireiškia staiga, per pirmas valandas po produkto suvartojimo), susijusios su IgE gamyba. Todėl, jei Jūs žinote kurie produktai Jums sukelia ūmią alergiją, turite jų vengti, nors maisto netoleravimo tyrimas ir neparodė šių produktų.
2. Maisto netoleravimas – organizmas gamina IgG antikūnus. Maisto netoleravimo tyrimas nustato specifinius antikūnius IgG, susijusius su maistu ar jo priedais, kurie dalyvauja imuninės reakcijose, „palaiko“ uždegimą ir daro įtaką lėtiniams negalavimams. Euroline-food maisto netoleravimo testu nustatomi šie antikūnai.
3. Maisto netoleravimas dėl fermentų trūkumo, genetinių ligų ar tam tikrų farmakologinių medžiagų (glutamatas, sulfitai, vazoaktyvūs aminai, dažikliai, konservantai, skonio stiprikliai), pavyzdžiui, laktozės netoleravimas, histamino netoleravimas ar gliuteno netoleravimas (celiakija).

Maisto netoleravimo simptomai būna įvairūs ir nespecifiniai. Dažniausiai pasitaikantys yra šie:

  • Astma;
  • Sloga (rinitas);
  • Kosulys;
  • Pilvo skausmas;
  • Viduriavimas arba vidurių užkietėjimas;
  • Egzema, bėrimai, spuogai;
  • Galvos skausmas, migrena;
  • Hiperaktyvumas (ADS);
  • Dažnas širdies plakimas;
  • Sąnarių ar raumenų skausmas;
  • Lėtinis nuovargis;
  • Nemiga.

Dažnu atveju, organizmas į „svetimkūnį“, t. y. netoleruojamą maistą, pradeda reaguoti praėjus kelioms valandoms ar net dienoms nuo produkto suvartojimo. Organizmo gaminami IgG antikūnai jungiasi prie antigenų ir formuoja imuninius kompleksus, kurie nusėda audiniuose ir sukelia lėtinių uždegimų židinius. Uždegimui stiprėjant, pradeda ryškėti simptomai. Nepageidaujamas reakcijas į maistą galima sumažinti tik pašalinus netinkamus produktus iš mitybos.

Tyrimo rezultatai siunčiami elektroniniu ar paprastu paštu. Maisto netoleravimo testas, kaina nurodyta svetainėje. Maisto netoleravimo testas ir jo rezultatai pateikiami dviem būdais:

1. Suskirstyti pagal maisto kategoriją:

Mėsa:Grūdai:Vaisiai:
JautienaMiežiaiKiviai
VištienaGliadinas/glitimasCitrinos
AvienaAvižosNektarinai
KiaulienaRugiaiApelsinai
KalakutienaSpeltaAnanasas
Pieno produktai:KviečiaiArbūzas
Karvės pienasGrikiaiKriaušės
Ožkos sūrisSėmenysSlyvos
Ožkos pienasKukurūzaiGreipfrutai
Avies pienasSorosPersikai
Avies sūrisRyžiaiDatulės
JogurtasDaržovės:Obuoliai
Kiaušiniai:BaklažanasAbrikosai
Kiaušinio trynysBurokėliaiBananai
Kiaušinio baltymasPaprikaUogos:
Pupelės:BrokoliaiVyšnios
Šparaginės pupelėsMorkosVynuogės (žaliosios/mėlynosios)
ŽirneliaiSalierasBraškės
Sojos pupelėsAgurkasŽuvis:
LęšiaiPoraiLašiša
Baltosios pupelėsAlyvuogėsTunas
Prieskoniai:SvogūnaiKardžuvė
Čili pipirasBulvėsUpėtakis
KrienaiRaudonieji kopūstaiMenkė
BazilikasPomidoraiAnčiuviai
Pipirai (juodieji/baltieji)RopėJūrų liežuvis
CinamonasCukinijaJūrų gėryb.:
ČesnakasArtišokaiGėlavandenis vėžys
Garstyčių sėklosSmidraiMoliuskai
MuškatasŠpinataiKrevetės
RaudonėlisSalota
PetražolėSultenė
PipirmėtėRiešutai:
Aguonų sėklosMigdolai
RozmarinasAnakardžio riešutai
ČiobrelisKakavos pupelės
VanilėLazdyno riešutai
SezamasŽemės riešutai
Saulėgrąžų sėklosPistacijos
MedusGraikinis riešutas
KavaKokosas
Juodoji arbataGrybai:
Alaus mielėsGrybų mišinys 1: gluosninė kreivabudė, pievagrybiai, Shiitake grybai, voveraitės
Kepimo mielėsGrybų mišinys 2: rudakepuris aksombaravykis, baravykas

2. Suskirstyti pagal imuninės reakcijos atsaką. Reakcijos skirstomos į 5 klases (nuo 0 iki 4):

Klasė 0 – neigiamas, specifinių antikūnų neaptikta. Koncentracija 0 < IgG ? 7.5.
Klasė 1 – silpnas, antikūnų randama, bet jie normos ribose. Koncentracija 7.5 < IgG ? 12.5.
Klasė 2 – padidėjęs, galimai padidėjęs jautrumas. Koncentracija 12.5 < IgG ? 20
Klasė 3 – teigiamas, padidėjęs jautrumas, tikėtinas maisto netoleravimas. Koncentracija 20 < IgG ?50.
Klasė 4 – stipriai teigiamas, labai didelis antikūnų kiekis, beveik visuomet susijęs su padidėjusiu jautrumu ir pasireiškia maisto netoleravimu. Koncentracija > 50.

Tyrimų rezultatai gali būti naudojami mitybos koregavimui, bet ne kaip diagnostiniai – antikūnų aptikimas gali būti siejamas su tam tikrais simptomais, tačiau ligos ar organizmo būklės sutrikimo neparodo. Tyrimų rezultatus rekomenduojame aptarti su mitybos specialistu ar kitu kvalifikuotu asmeniu.