Maisto netoleravimo tyrimas 216 IgG

Alergijos tyrimai

Kaina: 351.00 

Euroline-food maisto netoleravimo 216 IgG – tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo testas susideda iš 4 juostelių, kurios yra padengtos 216 skirtingų maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Tyrimas padeda nustatyti ir iš mitybos pašalinti nepageidaujamas reakcijas į maistą keliančius produktus.

Produkto kodas: 3733 Kategorija: Tyrimo ID: 7387

Produkto aprašymas

Euroline-food maisto netoleravimo testas 216 IgG – tyrimas, kurio metu nustatomi IgG klasės antikūnai prieš maisto produktų bei jų priedų antigenus. Euroline-food maisto netoleravimo testas susideda iš 4 juostelių, kurios yra padengtos 216 skirtingų maisto produktų bei maisto priedų ekstraktais. Paimtas kraujo mėginys yra paskirstomas ant juostelių ir automatinis analizatorius analizuoja bei vertina duomenis.

Nepageidaujamos reakcijos į maisto produktus gali kilti dėl kelių priežasčių:
1. Alerginės reakcijos – organizmas gamina IgE antikūnus. Alergiškiems žmonėms svarbu žinoti, kad šiuo tyrimu nenustatomos greitosios alerginės reakcijos (pasireiškia staiga, per pirmas valandas po produkto suvartojimo), susijusios su IgE gamyba. Todėl, jei Jūs žinote, kurie produktai Jums sukelia ūmią alergiją, turite jų vengti, nors maisto netoleravimo tyrimas ir neparodė šių produktų.
2. Maisto netoleravimas – organizmas gamina IgG antikūnus. Maisto netoleravimo tyrimu nustatomi specifiniai antikūnai IgG, susiję su maistu ar jo priedais, kurie dalyvauja imuninės sistemos reakcijose, skatina uždegimą ir turi įtakos lėtiniams negalavimams. Šie antikūnai nustatomi Euroline-food maisto netoleravimo testu.
3. Maisto netoleravimas dėl fermentų trūkumo, genetinių ligų ar tam tikrų farmakologinių medžiagų (glutamatas, sulfitai, vazoaktyvūs aminai, dažikliai, konservantai, skonio stiprikliai), pavyzdžiui, laktozės netoleravimas, histamino netoleravimas ar gliuteno netoleravimas (celiakija).

Maisto netoleravimo simptomai būna įvairūs ir nespecifiniai. Dažniausiai pasitaikantys yra šie:

  • Astma; 
  • Sloga (rinitas);
  • Kosulys;
  • Pilvo skausmas;
  • Viduriavimas arba vidurių užkietėjimas;
  • Egzema, bėrimai, spuogai;
  • Galvos skausmas, migrena;
  • Hiperaktyvumas (ADS);
  • Dažnas širdies plakimas;
  • Sąnarių ar raumenų skausmas;
  • Lėtinis nuovargis;
  • Nemiga.

Dažnu atveju organizmas į „svetimkūnį“, t. y. netoleruojamą produktą, pradeda reaguoti praėjus kelioms valandoms ar net dienoms nuo produkto suvartojimo. Organizmo gaminami IgG antikūnai jungiasi prie antigenų ir formuoja imuninius kompleksus, kurie nusėda audiniuose ir sukelia lėtinių uždegimų židinius. Uždegimui stiprėjant, pradeda ryškėti simptomai. Nepageidaujamas reakcijas į maistą galima sumažinti tik pašalinus netinkamus produktus iš mitybos.

Tyrimo rezultatai siunčiami elektroniniu ar paprastu paštu. Maisto netoleravimo testas ir jo rezultatai pateikiami dviem būdais:

1. Suskirstyti pagal maisto kategoriją:

2. Suskirstyti pagal imuninės reakcijos atsaką. Reakcijos skirstomos į 5 klases (nuo 0 iki 4):

Klasė 0 – neigiamas, specifinių antikūnų neaptikta. Koncentracija 0 < IgG ? 7.5.
Klasė 1 – silpnas, antikūnų randama, bet jie normos ribose. Koncentracija 7.5 < IgG ? 12.5.
Klasė 2 – padidėjęs, galimai padidėjęs jautrumas. Koncentracija 12.5 < IgG ? 20
Klasė 3 – teigiamas, padidėjęs jautrumas, tikėtinas maisto netoleravimas. Koncentracija 20 < IgG ?50.
Klasė 4 – stipriai teigiamas, labai didelis antikūnų kiekis, beveik visuomet susijęs su padidėjusiu jautrumu ir pasireiškia maisto netoleravimu. Koncentracija > 50.

Tyrimų rezultatai gali būti naudojami mitybos koregavimui, bet ne kaip diagnostiniai – antikūnų aptikimas gali būti siejamas su tam tikrais simptomais, tačiau ligos ar organizmo būklės sutrikimo neparodo. Tyrimų rezultatus rekomenduojame aptarti su mitybos specialistu ar kitu kvalifikuotu asmeniu.

Tiriami šie maisto produktai:

MiežiaiVyšniosSaldžioji ceratonijaŽaliosios citrinos
Gliadinas/glitimasVynuogėsRapsaiLičiai
AvižosKiviaiAntienaMangai
RugiaiCitrinosOžkienaPapajos
SpeltaNektarinaiŽąsienaGranatai
KviečiaiApelsinaiStrutienaAvietės
GrikiaiAnanasaiPutpelių mėsaErškėtis
SėmenysBraškėsTriušienaMelionas (kantalupa)
KukurūzaiArbūzaiStirnienaRazinos
SorosKriaušėsPatarškinių mėsaAnyžius
RyžiaiSlyvosArklienaLauro lapai
JautienaGreipfrutaiKefyroRamunėlės
VištienaPersikaiBeta-laktoglubolinasKaparėliai
AvienaDatulėsSviestasLaiškinis česnakas
KiaulienaBazilikaiKamamberasGvazdikėliai
KalakutienaPipirai (juodieji/baltieji)KazeinasKalendra
Karvės pienasCinamonasEmentalio sūrisKmynai
Kiaušinio trynysČesnakaiGrūdėta varškėKrapai
Kiaušinio baltymasGarstyčių sėklosMocarelaImbierai
Ožkos sūrisMuskataiApdirbtas sūrisMairūnas
Ožkos pienasRaudonėliaiKrešinto pieno sūrisŠafranas
Avies sūrisPetražolėsBambuko ūgliaiŠalavijas
Avies pienasPipirmėtėsBriuselio kopūstaiKajeno pipirai
JogurtasAguonų sėklosKalafioraiKaris
BaklažanaiRozmarinaiPaprastieji runkeliaiPeletrūnai
BurokėliaiČiobreliaiKininiai kopūstaiApyniai
PaprikosVanilėPankoliaiMėta
BrokoliaiMigdolaiMoliūgaiBrazilinė bertoletija
MorkosAnakardžio riešutaiTopinambaiMakadamijų riešutai
SalieraiKakavos pupelėsLapiniai kopūstaiKedrų riešutai
Čili pipiraiLazdyno riešutaiKrienaiKaštonai
AgurkaiŽemės riešutaiSavojos kopūstaiKola riešutai
KrienaiPistacijosSaldžiosios bulvėsKarpis
PoraiSezamaiVynmedžių lapaiKalmaras
AlyvuogėsSaulėgrąžų sėklosBaltieji kopūstaiUngurys
SvogūnaiGraikiniai riešutaiAskaloniniai česnakaiDorada
BulvėsKokosaiSaldymedžio šaknysJuodadėmė menkė
RopėsGėlavandenis vėžysAvinžirniaiSilkė
CukinijosLašišaSpindulinės papuolėsOmaras
ArtišokaiTunasDaržinės pupelėsSkumbrė
SmidraiMoliuskaiTrūkažolėsAštuonkojis
ŠpinataiKrevetėsAisbergo salotosAustrės
Šparaginės pupelėsAnčiuviaiGaržgarstės (rukola)Sardinė
ŽirneliaiKardžuvėAvokadaiVandenyno ešerys
Sojos pupelėsUpėtakisGervuogėsJūros ešerys
LęšiaiJūrų liežuvisŠilauogėsIkrai
Baltosios pupelėsMenkėSpanguolėsKrabai
SalotosAlaus mielėsRaudonieji serbendaiAgaras
SultenėsKepimo mielėsJuodieji serbentaiAlijošius
ObuoliaiMedusFigosŽalioji arbata
AbrikosaiKavaAgrastaiKepimo milteliai
BananaiJuodoji arbataMelionaiDygminų aliejus
PomidoraiRudakepuris aksombaravykis, baravykasPuposOtas
Raudonieji kopūstaiGluosninė kreivabūdė, pievagrybiai, shiitake grybai, voveraitėsŽirniaiLydeka