fbpx

Omega 6/3 – Eritrocitų riebalų rūgštys

180.00 

Ω-3 ir ω-6 riebalų rūgščių biologinį poveikį sąlygoja jų tarpusavio sąveika. Todėl labai svarbu su maistu gauti pakankamai omega-3 riebiųjų rūgščių. Šios riebalų rūgštys palaiko mūsų ląstelių membranų lankstumą ir sklandų signalų perdavimą tarp neuronų, slopina įvairius uždegimus, padeda išsaugoti sveikatą ir ilgaamžiškumą.

Produkto kodas: 6088 Kategorija: Tyrimo ID: 16933

Aprašymas

Šių dienų žmonių mitybos įpročiai labai pasikeitę. Omega-6 riebalų gavimas yra didelis, o Omega-3 riebalų rūgščių kiekis maiste yra labai ribotas.

Remiantis statistika, žmonių, vartojančių pakankamai omega-6 ir omega-3 riebalų rūgščių santykis yra 1:1, o Vakarų šalyse šis santykis yra 15: 1-16, 7:1. Vakarų mityboje yra nepakankamai omega-3 riebalų rūgščių ir pernelyg daug omega-6 riebalų rūgščių, palyginti su mityba, kuri buvo prieš 100-150 metų. Pernelyg daug omega-6 polinesočiųjų riebalų rūgščių ir labai aukštas omega-6/omega-3 santykis šiandieninėje Vakarų mityboje skatina daugelio ligų, kaip širdies ir kraujagyslių, onkologinių susirgimų ir uždegiminių bei autoimuninių ligų atsiradimą. Ir priešingai, padidėjęs omega-3 riebiųjų rūgščių kiekis (mažas omega-6 /omega-3 santykis) turi slopinamąjį poveikį.

Remiantis įvairiais epidemiologiniais ir klinikiniais tyrimais, širdies ir kraujagyslių ligų prevencijoje padidinus omega-6/omega-3 santykį iki 4:1, galima sumažinti mirtingumo riziką iki 70%. Sergantiems onkologinėmis ligomis (krūties, storosios žarnos, prostatos, kasos, kepenų) omega-6/omega-3 santykis turi įtakos ligos progresavimui. Pacientams, sergantiems lėtinėmis uždegiminėmis ligomis, kaip reumatoidinis artritas, bronchinė astma, uždegiminė žarnyno liga, taip pat osteoporozė, Alzheimerio liga, depresija – optimalus omega-6/omega-3 santykis gali palengvinti ligos simptomus ir prisidėti jos prie gydymo.